Onderwijs

Cursus

Onderstaande cursussen werden de afgelopen jaren bij de HOVO van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Leiden gegeven, alsmede bij U3L in Zwolle.

Al een paar jaar geef ik les aan verschillende HOVO’s in den lande.

HOVO is hoger onderwijs voor ouderen, een vorm van aanvullend onderwijs in Nederland op academisch niveau voor iedereen van vijftig jaar of ouder. Het sluit aan bij het ideaal van levenslang leren en wordt via vijftien universiteiten of hogescholen in Nederland aangeboden. Er wordt onderwijs gegeven door universitair docenten en freelancers.

In dagblad Trouw van 14 februari 2020 staat een artikel over de HOVO waarin een cursist enthousiast is over mijn cursus stedenbouwkunde. Zie Hovo | Trouw

In de NRC van 27 mei 2017 stond een informatief artikel over het HOVO, zieĀ NRC_Handelsblad_20170527_3_14_3

De volgende reacties van cursisten geven een indicatie van mijn manier van lesgeven:

“De colleges zijn op hoog niveau, zeer verscheiden en ze worden op inspirerende wijze gebracht. De docent is bevlogen en daagt zijn cursisten uit met zijn verbeeldingskracht. Je gaat door andere ogen naar de stad kijken. Een plattegrond ga je anders lezen. Het zet aan tot reizen en er worden veel literatuurtips gegeven. Je ziet de geschiedenis vanaf de droom tot de werkelijkheid in duidelijke stappen uitgelegd.”