Wandelgids

Wandelen met de FNV

Voor het kerstpakket van de FNV-kaderleden heb ik een wandelgids gemaakt vanuit de zes regionale vakbondshuizen. Met wat fantasie en hulp van FNV-ers is het een verrassende gids geworden die het arbeidsverleden in de huidige tijd plaatst. Door te gaan wandelen kom je het allemaal tegen. De stad waar je loopt ziet er ineens anders uit.

 

Wandelen naar de campus

Voor de VSNU, nu Universiteiten van Nederland genaamd, schreef ik Wandelen naar de Campus.  Behalve dat het prachtige wandelingen bevat geeft het ook een overzicht van de ruimtelijke ontwikkelingen van alle universiteiten in Nederland vanaf het begin tot nu. Met name de naoorlogse periode waarin menig campus het daglicht zag krijgt extra aandacht.  Het laat je tevens kennis maken met het universitaire wereldje dat geenszins een ivoren toren blijkt te zijn. Je wandelt gewoon tussen de studenten en hoogleraren en vangt zo wat wetenswaardigheden op. Een leerzaam boekje kortom. 

Deze wandelgids mondde uit in een separate studie naar de campus die gepubliceerd is in het tijdschrift Rooilijn, kotcampus.

 

Vinexwandelgids

Voor de uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig heb ik samen met Kees Volkers een wandelgids van Vinexwijken geschreven. Het bestaat uit 10 mooie wandelingen in heel verschillende vinexwijken in den lande met interessante informatie over hoe ze in elkaar zitten en wat zoal bezienswaardig is. Bedoeld voor iedereen met vooroordelen over vinexwijken om al wandelend kwijt te raken. Op vrijdag 2 december 2016 werd in het programma Landinwaarts om 19.20 uur op NPO2 aandacht besteed aan deze wandelgids. De 10 wandelingen kunnen nu ook op de wandelzoekpagina geraadpleegd worden.